tisdag 21 oktober 2014

Thomas Green – Ängel på Drift


Utgiven av: Bookworms
ISBN: 978-91-982017-0-3

Ofta brukar det ta mig mellan femtio och hundra sidor innan jag riktigt kommer in i det jag läser. Ibland har man inte den lyxen och även om förlagets hemsida säger att boken innehåller 400 sidor säger mitt e-bok program inte mer än 286 dito. Visserligen refererar det förstnämnda till pocketupplagan medan jag begagnat mig av en elektronisk kopia. Jag vet inte hur ration är alls faktiskt. Det är mindre viktigt men hur som helst känner jag aldrig att jag riktigt kommer in i berättelsen.

Det är en sådan där historia där man egentligen följer flera personen och som slutligen ska flätas samman till en enda historia. Jag har, ärligt talat, svårt att hålla isär och komma ihåg vad det handlade om senast jag plockade upp min läsplatta. Det beror säkerligen delvis på mig själv men också på sättet det är skrivet. Jag får ingen längtan av att veta mer och det tycks mig som att karaktärerna är lite för platta för min smak. Jag är kanske orättvis eftersom jag hela tiden söker perfektion. Och det, mina vänner, är som bekant något som är få förunnat.

Det finns passager där jag inte alls är överens med språkbruket och det finns också tillfällen där jag undrar om korrekturläsningen verkligen har fungerat som den ska. Men på det hela taget ska jag väl inte klaga. Det är många bitar som ska knytas ihop och tillslut når man i alla fall något som får betraktas som en upplösning. Om det är ett lyckligt eller olyckligt slut är jag inte helt säker på.

Slutligen tänkte jag inkludera handlingen saxad från förlagets sida. Den beskriver bättre än vad jag hade kunna säga med egna ord:

På den idylliska ön Vinalhaven utanför USA:s östkust spolas en man upp på land utan minne och identitet. Hans närvaro i det lilla samhället utlöser en rad oförklarliga händelser som flätar samman åtskilliga människoöden. Främlingen binder samman två vitt skilda världar och är omedveten om att han påverkar alla att fatta livsavgörande beslut de annars inte skulle ha gjort. Deras liv kommer aldrig mer att bli det samma när fullkomligt absurda möten avlöser varandraInga kommentarer:

Skicka en kommentar