onsdag 19 juni 2013

Nyheter: Kommande biografi om Eddie Meduza!

(Privat bild)

Jag vill inte påstå att jag älskar allt som kom från den här "specielle" artisten. Men att han har gjort ett avtryck i den svenska folksjälen är svårt att argumentera emot! Jag ser verkligen fram emot vad det kan bli av det här. Tills vidare rekommenderar jag den här dokumentären
Infogar pressrealesen nedan.

Eddie Meduza – Den officiella biografin 


Eddie Meduzas släktingar ger ut den auktoriserade, ocensurerade Eddiebiografin på Kalla Kulor Förlag.


Errol Leonard Norstedt, mer känd som Eddie Meduza, var en stridbar, originell, produktiv och provocerande underhållare som efter nästan tre decennier som artist rycktes ifrån oss en januaridag 2002. Hans artistgärning omfattar mer än 900 låtar inspelade under ett stort antal alias, inte sällan utgivna i små serier på egenproducerade kassetter.

Våren 2014 publiceras den officiella biografin om detta fenomen. Författare är Errols syster Maritza Johansson, hans sambo Leila Bergendahl och Börge Lundgren (Börge Lundgren är en pseudonym för författaren, tillika Eddie Meduza-fanet, Börge Hellström och reportagejournalisten Theodor Lundgren).

                                                                 ---

– Det är många som frågar oss om vem han egentligen var och intresset verkar växa för varje år, förklarar Leila Bergendahl. Därför vill vi ge ut den fullständiga biografin där allt, från barndomen till de sista åren, är med. Att samarbeta med rutinerade Theo inom ramen för Kalla Kulor Förlag känns jättebra och vi ser fram emot att alla fans får möjlighet att ta del av den sanna insiderskildringen.

Errol var otroligt folkkär, konstaterar Theodor Lundgren. Jag ser det som ett hedersuppdrag att få dokumentera en artistgärning som betytt, och betyder än i dag, så mycket för så många.

Biografin publiceras i maj 2014 och kommer att finnas överallt där böcker säljs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar